Bijna elke WordPress website heeft een contactformulier.
Ik heb zojuist de contactformulier plug-in Contact Form 7 geinstalleerd. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom ik gekozen heb voor dit contactformulier.
De keuze is gevallen naar een klein onderzoekje naar contactformulieren voor WordPress. Hierin kwam Contact Form 7 een aantal keren goed uit de bus.
Er zijn ook een aantal andere contactformulieren aangeraden voor WordPress en ik sluit dan ook niet uit dat ik deze ook nog ga uitproberen.

Het contactformulier implementeren

De plug-in is met enige voorkennis redelijk simpel te implementeren. De plug-in dient te worden geplaatst in je “plugin” directory en vervolgens moet deze worden geactiveerd in het “plugins” beheer van je beheeromgeving.
Na de activatie komt er in het menu in je beheeromgeving de keuze voor contact bij te staan.

Na de implementatie van de plug-in kun je het eerste contactformulier gaan maken. Dit kan er wellicht wat ingewikkeld uitzien zoals hieronder te zien is.

contactformulier contact form 7 create

Het is echter minder ingewikkeld dan het er uitziet! Een groot gedeelte kun je namelijk al doen door op de buttons te drukken.
Vervolgens krijg je een pop-up waarin je de gewenste instellingen en opties voor het gekozen veld kunt aangeven.

Onder het tabblad “e-mail” kun je vervolgens aangeven waar het contactformulier heen gestuurd mag worden en welke extra informatie je wenst te ontvangen. In het tabblad “berichten” kun je aangeven welk bericht de bezoeker krijgt als bijvoorbeeld het bericht al dan niet is verzonden of er een verplicht veld niet is ingevuld. Nu kun je het contactformulier opslaan en ben je klaar om het te gaan implementeren op een pagina.

Boven in je venster zie je nu een stukje “code” die je kunt gebruiken om het formulier te tonen op de gewenste pagina.
De code zal er ongeveer als volgt uitzien:

contact-form-7 id="7" title="Contact"

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de gewenste pagina in het beheer te openen en deze code daar op de gewenste plaats toe te voegen.

Kijk aan! Nu staat het contactformulier op je website en is de plug-in beschikbaar in WordPress!

Je kunt ons contactformulier vinden op onze contact pagina.

Mocht je na deze uitleg nog vragen hebben of dit toch willen uitbesteden hoor ik het uiteraard graag!